Recomandări recanelare

Toate anvelopele Barum ce pot fi recanelate au pe ambele flancuri, în conformitate cu Regulamentul ECE 54, cuvântul REGROOVABLE

Adâncimea suplimentară a benzii de rulare de până la 4 mm obținută prin recanelare înseamna o mărirea semnificativă a rendamentului.

Ca parte din dezvoltarea lor, anvelopele cu cord din oțel au un strat de profil situat între cordurile de ranforsare și partea inferioară a canalelor. Acest strat are rolul de protecție a carcase împotriva pietrelor și a altor factori externi.

Dacă o anvelopă e marcată "REGROOVABLE", această anvelopă poate fi recanelată pțnă se ajunge la o grosime de minim 2 mm de profil deasupra cordurilor metalice de ranforsare. Toate regulile specifice ale fiecărei tări trebuie să fie respectate.

Chiar dacă aceste anvelope pot fi reșapate după uzarea lor până la limita legală, recanelarea nu este recomandată mereu. Dacă stratul de protecție este redus, atunci factorii externi pot afecta mai ușor cordul metalic, ceea ce poate duce la apariția ruginirii. Aceasta e un factor decisiv cât privește capacitatea de reșapare a acestei anvelope.

Cel mai bun moment pentru reșapare e când anvelopa ajunge la o adâncime de aprox. 3mm. Anvelopa trebuie verificată dacă uzura e uniformă pe toată suprafața. Trebuie o mai mare atenție la zonele unde uzura e neuniformă.


Recanelarea trebuie făcută de un expert calificat, pentru a evita distrugerea anvelopei sau reducerea capacităților acesteia de reșapare.

În anumite țări (ex. Germania pentru autocare KOM-100 și Austria pentru toate autocarele) recanelarea anvelopelor de direcție ale autocarelor este interzisă. În general această recanelare nu e recomandată.

Toate anvelopele Barum la care e permisă recanelarea sunt marcate "REGROOVABLE".

Click aici pentru a descărca ghidul Barum ce include recomandările de recanelare pentru toate anvelopele de camion Barum.

Barum. O marcă a grupului Continental.